dinsdag 26 juni 2012

DCL challenge #143

Met heel veel plezier volg ik het blog van DCL. Iedere week weer verrassende challenges. Toen ik de challenge van deze week zag wist ik gelijk dat ik er een layout mee/van wilde maken ook al is het Dutch  CARD challenge ;-) Dit is de schets:

en dit is wat ik er mee gedaan heb:

Frans en Charlie die dikke pret met elkaar hebben op het verjaardagsfeestje van mijn moeder.
Gebruikt...
heel verrassend bijna alles van Tim Holtz;-) Blauw Bazill cardstock, de harten zijn ghost shapes van Heidi Swapp, bloem prima flowers en een ghost shape, verder knopen, twine en de datum op dymo tang.
Cornelie, dankjewel voor deze o zo leuke schets en inspiratie!!!

vrijdag 22 juni 2012

41 jaar geleden....

...trouwde mijn oudste zus Nelleke met Rien. Als 15 jarige vond ik dat allemaal reuze spannend. Je grote zus die ging trouwen.

Ook mijn zus weet zelf gemaakte dingen erg te waarderen. Zelf is zij een bijzonder goede quiltster, waar ik heel veel van geleerd heb,en nog steeds doe, op quiltgebied.
Deze kaart heb ik voor hen gemaakt..
Lieve Nel en Rien, nog heel veel gelukkige jaren samen!!!
(de kaart is al aangekomen dus ik kan hem plaatsen;-) )

Gebruikt:
Wit cardstock. Randen met distress ink: Brushed Corduroy.
Papier blokje van Prima: Annalee.
Datum en poppetjes: QK dies.
Bedeltje en flossdraadje.

woensdag 13 juni 2012

Voor mijn moeder...

...die vandaag 88 wordt en altijd zo blij is met iets wat ik speciaal voor haar maak. Alles wordt eerst lange tijd op de kast in de kamer gezet en dan wordt het opgehangen in haar hobbykamer waar het blijft hangen tot het uit elkaar valt! Zelf is ze altijd nog druk in de weer met naald en draad. Vroeger was het kleding naaien voor haar zes kinderen, later heeft zij het quilten in ons gezin geïntroduceerd. Quilten op zich lukt niet meer zo goed, maar van alles maken van de stapels lappen die ze door de jaren heeft verzameld gaat haar nog goed af en doet ze nog dagelijks met veel liefde en plezier voor goede doelen.
Vandaar deze tag. Lieve mam, nog heel veel jaren!



Op de naald, flossdraad, kreukellint en bedeltje na is alles van Tim Holtz.
Tag is naar een idee van Tammy Tutterow

zondag 3 juni 2012

Eindelijk.....

....weer eens wat gemaakt. Was vandaag het perfecte weer voor: regen, regen en nog meer regen;-) Kaarten gemaakt n.a.v. de DCL challenge #140 DCL en vooral geïnspireerd door Miriam. Ik wilde kerstkaarten.
Gebruikt: Cardstock, papier een oude lijn van Rusty Pickle die voor iets heel anders bedoeld was maar dat kwam er gewoon niet van.... alle randen opgeschuurd en bewerkt met Color Box inkt;gold. Rendier, 25, bloem en stempel van Tim Holtz. Houten sterren van de Xenos.